Pages

torstai 14. elokuuta 2014

Laatikkopaita on paras


Kerän suosituin mallipaita on ollut ainakin vuoden päivät Lang Yarnsin Donegalista neulottu laatikko – eikä suotta! Yksinkertainen, kutakuinkin samanlaisista kappaleista koottu paita on pelkkää helmineuletta, eikä siinä ole juuri muotoiluja, muutama kavennus olkapäillä. Ja taskut! Taskujen kera ei mennä koskaan metsään.

Ohje löytyy Modasta numero 7/2012 (malli numero 27). Alkuperäisessä mallissa on käytetty eri lankaa, mutta meikäläisestä paita toimii paremmin rouheammalla tweedillä, joka korostaa neuleen laatikkomaista muotoa. Lankaa tähän S/M-kokoon kului 300 grammaa, eipä paha sekään.

En osaa sanoa, kuinka monet paitalangat meiltä ovat jo kotiutuneet, muutamiin talouksiin jopa monesti (terveisiä A:lle!). Minulla on toistaiseksi vain tämä yksi, täydellisen harmaa, mutta tahtoisin toisen – vaikkapa Isagerin Merilinistä.

Onko teillä jokin suosikkimalli, jota voisitte tehdä kerta toisensa perään?

19 kommenttia:

  1. Ehdottomia lempparipaitoja kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, Sini! Tälle syksylle on tehtävä toinen, ei tässä muu auta. :-)

      Poista
  2. Joo, toinen pitäisi tehdä kyllä ehdottomasti. Harmaa taikka musta. Ja tällä kertaa taskuilla, kun ekaan en langan puutteet vuoksi tehnyt :-)

    Toinen Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä siitäkin mainio malli, että toimii taskuittakin - vaikka ne ovatkin kuin piste i:n päällä. Tätä on tehty myös sileällä neuleella, joka sekin on oiva valinta!

      Poista
  3. Onpas todella ihanuus, helmineulekin Donegaliin sopii mitä parhaiten! Harmi, että vanhan mallin kaivaminen saattaa olla kirjastojen uumenista haastavaa, mutta eiköhän joku hyvä laatikko-ohje löydy :-). Laatikkopaita-idis kuitenkin jäi nyt muhimaan takaraivoon :) Etenkin kun juurikin Merilinit lankakorissa odottelevat sopivaa mallia, (monien Kerän ihanien lankojen lisäksi!) Ja niin, yksi suosikkimalli tällä hetkellä on westbourne http://www.ravelry.com/patterns/library/westbourne-kinu-love josta samaten olen aloittelemassa Merilinin raitaversiota :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Westbourne on hyvin korkealla to do -listalla täälläkin. Pitäisi tehdä sellainen malliksi kaupalle mitä pikimmiten. Jos käynti kirjastossa ei tuota tulosta, Anskuli, niin laitahan mailia. Kyllä me sinulle sen ohjeen jollakin konstilla saamme. :-)

      Poista
    2. Oi, mahtavaa! Katsastelen tosiaan ensin tuon kirjaston tilanteen, ja jos niin onnettomasti käy, etten lehteä käsiini saa sitä kautta, niin laittelen mailia. Kiitokset Jonna! :-)

      Poista
    3. Ja sieltähän se lehti ja ohje löytyi, kotikirjaston uumenista. Eikun mallitilkkua luomaan siis :)

      Poista
  4. Tää malli on pyörinyt myös mun päässä aika kauan. Ehkä se kertoo, että kannattais neuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin tuohon, että niinhän se kertoo. Listen to your heart, Roxettea lainaten. :D

      Poista
    2. Nyt sit tartteis päättää vaan väri...

      Poista
    3. Se on aina se pahin... Mitäs tuumisit tummanvihreästä Donegalista? Tiilenpunainenkin olisi kyllä oivallinen teikäläiselle.

      Poista
    4. Hain sitten juurikin tuota tiilenpunaista. Ja tänään alkaa puikot suihkimaan jahka pikkutyypit on unosilla.

      Poista
  5. No määhän neulon tän het, kun se numero kolmonen räpsähtää lankahyllyyn, toivottavasti pian <3 Sillä aikaa alotin sitten sen toisen Color Affectionin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Color Affection on erinomaisen hyvä välipuhdetyö. :-) Ilmoittelen heti, kun oikea väri on hyllyssä.

      Poista
  6. Oi, olen aivan ihastunut blogiinne ja nettikauppaanne. Olispa kiva matkata Tampereelle Kerään joku päivä. Olisiko teillä tietoa tuosta laatikko-paita ohjeesta, mistä sen vois saada? Ei taida netistä löytyä? Meidän kirjastossa ei ole kyseistä lehteä :( -irene

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, Irene! Lämpimästi tervetuloa Tampereelle, on aina mahtavaa saada vieraita muista kaupungeista. :-) Me olemme tavanneet lähettää laatikkopaidan ohjeen lankatilauksen yhteydessä. t. Jonna

      Poista
  7. Oliskohan mahdollista saada tuota laatikkopaidan ohjetta? :) Langatkin olisi valmiina mutta ohjetta en löydä mistään.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Sade! Lähetä meille vaikkapa s-postia osoitteella info (at) kera.fi, niin laitamme paluuviestissä skannatun ohjeen.

      Poista